Pregled tedna od 12.decembra

Ta teden smo v PUM sprejeli 3 nove udeležence. To so Amanda, Martin in Jan. Zatem je sledila dobrodošlica in spoznavanje novih članov.

Aktualno

Pogovarajali smo se o božiču. Vsak posameznik je moral povedati, kje bo preživel božič in novo leto. Pogovarjali smo se še o tem, kako nas božiček, miklavž in dedek mraz obdarijo in koga ima kdo raje.

Ugriznimo znanost

V sredo je bila na vrsti oddaja ‘ ugriznimo znanost ‘. Tema je bila o tem, kako naši možgani delujejo glede spomina. Kako hitro si zapomnimo stvari, kako se lotiti učenja, ali si zapomniš snov že v šoli ali se moraš doma učiti na pamet. To je odvisno od vsakega posameznika, kako delujejo naši možgani oz. spomin.

http://tvslo.si/#ava2.122216936;;

Polemika

V četrtek je sledila polemika na temo o moških in ženskah, v koga verjamemo in če poznamo kakšnega človeka, ki se ukvarja z magijo.

Mnenja so bila različna, nekateri verjamejo v Boga, v usodo, samega sebe in smrt. Skoraj nobeden ni poznal človeka, ki bi se ukvarjal z magijo. Ena udeleženka je odgovorila, da se njena babica ukvarja z obredi, ki jih izvaja doma, da bi pregnala zlo. Polovica udeležencev je odgovorila, da so ženske in moški različni in da se ženske ne bodo spreminjale. Mnenja nekaterih pa so bila, da vsak moški razmišlja po svoje in da bo tak tudi ostal.

Ostale aktivnosti

Ta teden smo izdelali več vrst mila, sestavili smo več kot 20 lutk zmajčkov in jih okrasili.

Zadnji dan v tednu

V petek smo se vsi udeleženci zbrali in se pogovorili o peki piškotov, o tem kako bomo izdelali božično smreko in o izdelavi okraskov.

Za peko piškotov smo se odločili, da bodo pekli: mentorica Simona,Matjaž, Andreja, Jan in Martin. Pekli so več vrst različnih piškotov. Za božično smreko pa so bili: mentor Matjaž, Seba, Tadej in Filip. Božična smreka je bila sestavljena iz kartona. Za izdelavo okraskov so sodelovali: mentorica Mojca, Laura in Nina. Nina je tudi poskrbela in slikala trenutke, ko se je delalo in ustvarjalo.

 

Advertisements
This entry was posted in Pregled tedna. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s