Četrtkove zgodbe Vol. 2

Lep sončen dan

Danes zjutraj sem se zbudila in pogledala skozi okno. Videla sem, kako se malo po malo prikazuje sonce na nebu. To mi je polepšalo začetek dneva, saj je bilo zadnjih nekaj dni tako meglenih in deževnih. Brez rokavic, dežnika ali pa kape sem se odpravila ven v park, kjer je bilo srečanje pasjih lastnikov. Majhni in veliki psi so delali salte, poslušali ukaze ter preskakovali ovire. Nek manjši bulldog se je preveč razživel in stekel na cesto, kjer pa ga je zbil avto. Nato so ga peljali k veterinarju in povedal jim je, da je že prepozno.

Lijak

V kuhinjski omari stoji plastičen lijak. Modre barve je in še kar nov. Malo smrdi po nafti, najbrž. Običajno lijak uporabljamo za to, da tekočino prelijemo iz večje posode v manjšo. Oz. so te, manjše, posode verjetno kar steklenice. V tak namen običajno uporabljamo lijake. Dogajajo pa se tudi izjeme. Nekateri lijaki lahko postanejo trobenta. To dobro ve Marica, ki je zbrala vse svoje prijatelje, jim v roke potisnila kuhle, pokrovke, sklede, steklenice, skratka vse, kar je našla v kuhinjskih elementih.
‘Kaj pa je zdaj to?’ so jo začudeno gledali prijatelji.
‘Ja, koncert bomo imeli.’ jim je pojasnila Marica.
‘Aja?’
‘Ja. Vi boste ustvarjali ritem, jaz pa bm na lijak igrala glavno melodijo.’
Ob pogledu na po nafti zaudarjajoč lijak so se prijatelji namrdnili. Ni jim bilo čisto jasno, kako bo Marica iz njega zvabila kakšen zvok. Ampak, ker so bili pravi prijatelji, so se odločili, da bodo Marico podprli. Sploh pa niso imeli kaj dosti izbire, saj je Marica že zbobnala skupaj vse starše, naj pridejo na koncert. Pravzaprav so prvi že trkali na vrata. Marica jih je posedla na stole ter slovesno napovedala: ‘Dobrodošli na kuhinjskem koncertu Blok bande, ki vam bo danes zaigrala skladbo z naslovom Balada za lijak v D-duru.’
Marica je pihnila z vsemi pljuči v modri lijak. A slišal se je le izdih njenih ust. Takoj nato jo je popadel neustavljiv kašelj. Prijatelji so se spogledali in začeli igrati na kuhinjske inštrumente. Maričin kašelj je bil ritem, kuhalnice, ki so udarjale po loncu za juho, so dale dramatičen prizvok, kozarčki z začimbami, ki jih je stresel Miro, so omilili najhujše navale Maričinega kašlja. Zvoki so se združili v neverjetno melodijo. Modri lijak je poplesaval v Maričinih rokah in širil vonj po nafti. Maričin kašelj se je umiril in z njim tudi ostali zvoki. Blok banda je požela aplavz, ovacije in povabilo, da nastopijo na rojstnodnevni zabavi Maričine mame. Modri lijak je še vedno poplesoval v Maričinih rokah, se približal njenim ustom in proizvajal nenavadne zvoke, ki so navduševali vse prisotne.

Advertisements
This entry was posted in Ostalo, Ustvarjalnost. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s