Četrtkove zgodbe vol. 4

Zebre iščejo vodo

Zgodaj zjutraj se kolonija južno-afriških zeber odpravi na iskanje vode, da bi potešili svojo mesečno žejo. Po eni uri in pol teka, prispejo do skoraj izsušenega jezera, a ob njem so že aligatorji ter levi. Le kaj naj uboge zebre storijo sedaj? Še par dni brez vode in celotna kolonija bo izbrisana. Ena izmed zeber se odloči, da si bo priborila svoje mesto, pa če pri tem umre! Prva minuta mine brez problemov, a kmalu se skupina levov spravi nanjo in ji pregrizne vrat. Za pogumno in požrtvovalno zebro ni rešitve. v hudih bolečinah, a z nasmehom na obrazu, odide v nebesa za zebre.
Zebra namreč ve, da je njena kri prav posebna, že skoraj čarobna. Kri iz njenega razmesarjenega vratu si je utrla ozko pot do skoraj izsušenega jezera. V trenutku, ko se je kri dotaknila skoraj usahle vode, se je zatresla zemlja. Vse zebre, levi in aligatorji so od strahu okameneli. Nemočno so opazovali, kako zemlja poka po šivih. Nenadoma so iz nastalih brazd  k višku (proti severu) prihrumeli snopi vode in napojili izsušeno zemljo.
Od takrat dalje živalim nikoli več ni primanjkovalo vode. Zebri na čast so zgradili ogromen tempelj, kjer se še danes vse živali vsako leto zberejo na gran’d’žuru.

Prosti pad

V soboto je skozi napol priprte naoknice posijalo jutranje sonce. Ob zaprtih vratih so na tleh ležale blatne supege, korak naprej umazane kavbojke, na njih še majica z napisom “prosti pad”. Ob oknu je na postelji v klopčič zvit ležal Feliks. Telo je bilo nepremično, le rahlo dvigovanje prsi je nakazovalo, da je živ. Čez nekaj časa se je telo na postelji začelo premikati. Malo se je premaknilo na postelji in naposled zaspalo.
Ko se je Feliks končno zbudil, je čutil velike bolečine v trebuhu. Odšel je k zdravniku, kjer so opazili, da ima v sebi čuden zarodek. Nato so ugotovili, da ni človeški. Ta ugotovitev je pretresla medicinsko znanost in veter sprememb je zavel med zdravniki, raziskovalci. Odkriti zarodek je bil vsem velika uganka. Feliksa so zasliševali, na njem izvajali najrazličnejša testiranja, vendar nič ni privedlo do ugotovitve, od kod zarodek. Feliks se je bojeval s popolno amnezijo, nikakor se ni mogel spmniti, kaj se je z njim dogajalo tiste noči in jutra pred nenavadnim odkritjem.
Nejgovo pozornost pa so pritegnile objave njegovih prijateljev na fejsbuku. Vsega se je spomnil, ko si je ogledal posnetek prostega pada z roba vesolja. Ob spominu na čudno srečanje mu je nastalo toplo pri srcu, nasmehnil se je in se zagledal v nebo.

Advertisements
This entry was posted in Ostalo. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s