Četrtkove zgodbe vol. 5

Degu

Degu je veverica, ki rada skače in se igra. Rada bi jedla sladkor, a ga ne sme. Vedno ga nekje najde. Če ga jé, so posledice zelo resne, zato pristane v bolnici za živali. Tam dobi potrebno oskrbo. Izpiranje želodca nikoli ni prijetno, toda Degu, veveričji sladkosned, je za košček čokolade, za žličko medu in kocko sladkorja pripravljen tudi na to. Morda se kdaj kasneje odpove vsemu sladkemu, ker se bo slej ko prej srečal z zobozdravnikom. Uf, kako bo le takrat?
Se nadaljuje…

Škratovščine

Prebudilo se je lepo, sončno jutro, sveže oprano od pozno jesenskega naliva. Majhen škrat je pokukal izpod drevesne korenine, si pomencal kremžljave oči in se zapodil skozi nizko podrastje.
‘Brrrrr, kako so mrzle danes kapljice. Za zimo si bom moral omisliti drugačno prho. Grem do škrata Bistrega, on ima vedno kašno dobro idejo na zalogi’, je pomislil ter jo mahnil proti severu gozda, kjer je živel škrat Bistri iz plemena dolgobradih škratov. Dolgobradi škratje so na svojih vrtovih gojili solato, ki dviga svoje liste proti severu. Ta jim je namreč pomagala, da so našli pot domov. Bistri si je ravno za to jutro omislil okopati vrt s solato, ko je na njegova vrata potrkal Majhen Škrat.
‘Super, da si prišel!’ mu reče v pozdrav, ‘mi boš pomagal pri okopavanju.’
Oprtala sta si orodje in se spravila na vrt. Med potjo sta kramljala o tem in onem, Majhen Škrat mu je zaupal svojo skrb glede zimskega prhanja, pa Bistri ni znal predlagati kaj pametnega. Ko sta prišla do vrta, pa ju je čakal šokanten prizor. Vrt je bil popolnoma razdejan, le še ena solata je stegovala svoje liste proti severu. Nemudoma sta poklicala škratoktiva, da razišče, kaj se je dogajalo tiste noči. Pridrvel je s svojim zajcobilom in mu dal povohati liste ene raztrganih solat. Zajcobil je vohal, vohljal in ovohaval, naposled pa se je pognal na pot med dvema drevesoma in po nekaj skokih negibno obstal pred velikim grmom. Razmišljal je kaj naj naredi. Začel je vpiti na pomoč, če bi ga slučajno kdo slišal, a nobenega odziva. Obupal je in obstal pred velikim grmom.

Advertisements
This entry was posted in Ostalo. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s