Kreativno pisanje vol. 4

V ponedeljek zjutraj je Metka uletela z 100 listki v škatli in vsak od nas si je mogel izbrat 5 listkov. Na vsakem listku je bila ena beseda. Sestaviti smo mogli stavke in vsak stavek je mogel vsebovati eno od teh besed, nato smo se razdelili v tri skupine. Vsi člani posamezne skupine smo združili naše stavke in iz tega naredili “zgodbo”.

  • Nikoli še nisem bila v ZDA. Tam da veliko ljudi več na izgled kot na lepoto. V Afriki pa je veliko lačnih otrok. Želja po hrani je neizmerna. Tam otroci nimajo možnosti diplomirati, tako kot tudi ne znajo matematike, ker nimajo šole. Iz Afrike se priči zaganjajo v Francijo. Glavno mesto Francije je Pariz. Tam je veliko dolgočasnih slik, na eni izmed njih je tudi Napoleon, ki je pravi narcis, zato priči serjejo po galerijah. V Avstraliji živijo moji sorodniki, tam žehta umira. To ne sme iti v skrajnost. Na hrvaškem pa imamo prikolico kjer gremo vsako leto na morje. Enkrat sem na plaži našel steklenico s sporočilom, na kateri je pisalo; humor mora biti prisoten. Tega sporočila se moramo dosledno držati.
  • Človek, ki rad poskuša nove stvari je avanturist. Kadar je lepo vreme sem vedno pripravljena na potep. Ko sem na morju pogledam na obzorje, ker če je preveč hrupa se raje odmaknem. To ne traja dolgo, saj imam v hiši razmetano sobo in nisem zaprla vseh oken. Med pospravljanjem najdem pesem, ki je zelo slaba. V njej je beseda libela  za katero ne vem kaj pomeni in kam naj zdaj dam te rože?
  • Gojenje rož je pomirjajoče. V Sloveniji imamo veliko gozdov v katerih je veliko različnih dreves naprimer javor. Javorjev list je simbol za Kanado. Tako kot gozd so tudi sanje božanski kraj. V sanjah je včasih resnica kajti življenje ni igra, včasih je potrebno biti egoist. Ob tem se spomnim na prevzem robe v trgovini, a vlak za Sevnico je že odpeljal iz 3. tira. Ugotovim da je zdravje vredno več kot sreča in da je navdihajoče gledati otroško radost.
  • Temni oblaki so se zbrali na nebu, da stresejo svoj gnev nad ljudstvom. Denis je postal zelo žalosten, čeprav nemara biti žalosten. Zanj je življenje igra. Je pa tudi realist. Nihanje njegovega razpoloženja pripisujejo procesu zorenja. Uživa v naravi, kjer so tla ravna in kadar sije sonce. In čeprav je misel na spanje zelo prijetna, ga sončni žarki zvabijo na zrak. Prijateljstvo je zanj vredno zlata. S prijateljico Simono, ki je ustvarjalna, sta resno pristopila k projektu. Zagrizla sta v kovance in preverjala njihovo pristnost. Ponosno sta gledala svoj izdelek projekta. Vendar je prijateljica postala čisto preveč melanholična. Potem pa jo je zadela puščica v srce in prevzel jo je občutek sreče. Nauk te zgodbe: Na skalni polici cveti roža, ki pozdravi vse bolezni.
Advertisements
This entry was posted in Ostalo. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s