Pečemo torto

Na PUM-u imamo vsak četrtek kuharsko delavnico. Tako kot v vsakem drugem projektu, smo se tudi tega lotili v smeri od ideje do izvedbe. Bunny je izrazil željo po peki tort, Natalija in Sanel pa sta pobrskala po spletu in poiskala recepte. Recepte smo izbirali po zahtevnosti in času priprave. Pozorni smo bili tudi na sestavine, saj nismo želeli imeti preveč želatine in maščob. Predusem pa nam je bil pomemben naš okus in želje.

Objavljamo recepte naših dveh tort, toplo priporočamo!

KOKOSOVA TORTA

Sestavine:

  • 5 beljakov
  • 5 rumenjakov
  • 1 jogurtov lonček sladkorja
  • 150g kokosove moke
  • 200g jedilne čokolade
  • 1 žlica vode
  • 0,25l sladke smetane

Postopek:

Beljake stepemo, med postopnim dodajanjem sladkorja, v trd sneg. Na rahlo vmešamo kokosovo moko, maso poravnamo v tortni model ter spečemo v 20 minutah v na 180 stopinj segreti pečici. Med tem stopimo čokolado nad soparo ali v mikrovalovki z dodano žlico vode, vmešamo rumenjake. Ohladimo in dodamo še trdo stepeno smetano. S tem prelijemo ohlajeno testo ter ga damo s tortnim modelom vred v zamrzovalnik. Pred serviranjem previdno odstranimo obroč tortnega modela ter odtajamo torto pri sobni temperaturi.

kokosova torta

ČOKOLADNO KOKOSOVA TORTA Z BANANAMI

Sestavine:

  • Čokoladni biskvit:
  • 6 jajc
  • 6 žlic sladkorja
  • 6 žlic moke
  • 2 žlici kakava
  • 6 žlic mlačne vode
  • vanilijev sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • Kokosov biskvit:
  • 5 beljakov
  • 1 jogurtov lonček sladkorja
  • 150 g kokosove moke
  • Čokoladni biskvit:
  • 6 jajc
  • 6 žlic sladkorja
  • 6 žlic moke
  • 2 žlici kakava
  • 6 žlic mlačne vode
  • vanilijev sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • Kokosov biskvit:
  • 5 beljakov
  • 1 jogurtov lonček sladkorja
  • 150 g kokosove moke
  • čokoladni obliv
  • nutella
  • Čokoladni obliv:
  • 1,5 dl smetane
  • 20 dag jedilne čokolade
  • aroma ruma

Nutella:

  • 100g praženih lešnikov
  • 90g + 1 žlica sladkorja
  • 100g temne čokolade
  • 70g masla
  • 1dl mleka

POSTOPEK:

Čokoladni biskvit:

Jajca ločimo. Iz beljakov in 2 žlic sladkorja stepemo trd sneg. Rumenjake, 4 žlice sladkorja, vanilijev sladkor, 6 žlic tople vode zmešamo, da zmes naraste. Vmešamo moko s pecilnim praškom in kakavom. Na koncu z žlico narahlo vmešamo še sneg. Pečemo pri 180 stopinjah približno 40 minut.

Kokosov biskvit:

Beljake stepemo, med postopnim dodajanjem sladkorja, v trd sneg. Na rahlo vmešamo kokosovo moko, maso poravnamo v tortni model ter spečemo v 20 minutah v naprej na 180 stopinj segreti pečici. (skopirano iz Rikovega recepta za kokosovo torto)

Nutela:

Pražene lešnike zmeljemo v pasto. Na pari topimo čokolado, kakao in maslo. Maso zmešamo z lešniki ter dodamo še mleko in sladkor in vse skupaj dobro premešamo.

Sladko smetano stepemo in ji dodamo stopljeno čokolado. Banane olupimo in narežemo na kolesca.

Čokoladni biskvit prerežemo in namažemo z Nutelo. Na Nutelo naložimo banane in premažemo s smetanovo kremo. Čez položimo kokosovo testo, ki ga spet namažemo z Nutelo, obložimo z bananami in premažemo s smetanovo kremo. Čez položimo drugo plast čokoladnega biskvita. Obod torte namažemo s smetanovo kremo. Pripravimo čokoladni obliv po navodilih z embalaže (ali pa si pripravimo domač obliv iz čokolade, vode in olja). S čokoladnim oblivom oblijemo vrh torte in pustimo, da ga malo steče tudi na obod

In tukaj je še dokaz.Kokosova torta z bananami

Advertisements
This entry was posted in Kuhinja, Mentorji, Ostalo. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s