Ko Se Ti Pocedijo Sline

V kuharski delavnici smo se odločili, da bomo naredili piščančji žur ter pečen krompir plus solato. Odločili smo se še, da bomo naredili kokosove razpokance. V kuhinji je prav lepo sodelovati, naučimo se veliko kuhati. To so naše kuharske delavnice, ki so vsak četrtek. Na koncu vsak poskusi naše dobrote. Naredili smo še okroglo slano pecivo.

PIŠČANJČJI ŽUR:

RECEPT:
6 kosov piščančjih prsi
20 dag pršuta
30 dag SIRA
3 dcl ražvrklane smetane
sol
poper
rožmarin

POSTOPEK:
Piščanjčji file najprej malo potolčemo, potem pa ga položimo v pekač, ki smo ga predhodno namazali z maslom. Meso popopramo posolimo in začinimo z rožmarinom. Potem nanj položimo plast pršuta, na pršut pa sir v tankih rezinah. Na vse skupaj zlijemo smetano vse skupaj v predhodni pečici ogreti na 220c, 45 min.

PEČEN KROMPIR: kolikor ga potrebujemo.

ZELENA SOLATA: kristalka, olje, kis, sol.

KOKOSOVI RAZPOKANCI
SESTAVINE:
250 g kokosove moke
120 g čokolade v prahu
100 g mletih orehov
250 g sladkorja v prahu
vanilin sladkor in limonino lupino cimet
3 velika jajca

P1140602 P1140617 P1140623

POSTOPEK:
Penasto umešamo rumenjake ki jih  ločimo od beljakov , sladkor v prahu in okuse vaniljin  limonina lupina, cimet, čokolada v prahu. Dodamo orehe in kokos , na koncu stepemo trd sneg. Iz testa oblikujemo kroglice jih povaljamo v prahu in polagamo na peki papir na pekaču. Pečemo 5 do 7 minut. Dokler ne razpokajo. Ohladiti jih moramo na pekaču.

OKROGLO SLANO PECIVO
SESTAVINE:
0,5 kg moke
1 kisla smetana
1 margarina na sobni temperaturi
1 kvas
2 rumenjaka
2 žlički soli
ščepec sladkorja
mleko
sezam

P1140632

POSTOPEK:
Kvas raztopimo v mlačnem mleku in dodamo ščepec sladkorja. Moki dodamo sol, zmečkano margarino, kislo smetano in rumenjake. Nato dodamo razmešan kvas in zamesimo gladko testo. Če je premehko, dodamo mleko. Testo pustimo počivati vsaj pol ure, nato ga razvaljamo na 1 do 1,5 cm debelo in razrežemo z okroglim modelom v kroge. Pečemo na 190 stopinjah 10 do 15 minut do zlato rumeno barve.

Advertisements
This entry was posted in Ostalo. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s