Izdelava domačih testenin

Pozdravljeni.

Danes smo pripravljali testenine na dva načina. Prvo smo iskali recepte in napenjali možgančke nato pa smo zavihali rokave.

Image

 

Image

 

 

 

Image

 

 

Pri obeh načinih smo testo oblikovali v ne prav trdo kepo in za 3/4 h položili počivat v hladilnik. Gnetli smo približno 10 minut. Testo smo položili na desko in jo premazali z domačim oljem, in nanjo posuli moko.  Testo smo skrivnostno razvaljali in razrezali na koščke. Testenine smo dali kuhati v vodo za približno 3 minute.

Sestavine (cela jajca):

170 g moka tip 500
80 g moka tip 400
20 g oljčno olje
3 cela jajca
ščep soli

Sestavine (rumenjaki):

170 g moka tip 500
80 g moka tip 400
20 g oljčno olje
6 rumenjakov (100 g)
40 g voda
ščep soli

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

Advertisements
This entry was posted in Ostalo. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s