O Razstavi znanj

Mladost je izjemno aktivno življenjsko obdobje, v katerem se mlad človek oblikuje v samostojno osebo. Znanja in kompetence mladi pridobijo skozi številne dejavnosti, s katerimi se ukvarjajo. Večina teh dejavnosti ne poteka v okviru formalnega izobraževalnega sistema, v šolah, ampak v različnih nevladnih in mladinskih organizacijah. Ta znanja prepogosto niso dovolj priznana, kar pa je posledica zlasti slabe prepoznavnosti programov in dejavnosti, ki se v takih organizacijah izvajajo.

Razstava znanj je projekt, katerega namen je preko spletnega portala nuditi prostor mladim, da trajno in širši javnosti dostopno predstavijo svoje dosežke iz programskih aktivnosti v različnih društvih ter mladinskih in nevladnih organizacijah, in se usposobijo te dosežke “unovčiti” na drugih življenjskih področjih. Osebni profili omogočajo vsem sodelujočim, da na enem mestu zberejo svoje dosežke, jih z uporabo multimedijskih možnosti spletnega portala predstavijo in se povežejo z drugimi, ki imajo podobne interese, ali pa sestavijo tim sodelujočih z različnimi znanji.

Razstava znanj – Moja video podoba predstavlja nadgradnjo projekta, kjer se udeleženci preko delavnic, ki pokrivajo vse faze video produkcije, in z mentorsko podporo usposobijo za izdelavo video predstavitev. V okviru projekta udeleženci pridobijo kompetence video produkcije z izdelavo video predstavitev dejavnosti v Zavodu Bob, obenem jim je na voljo vsa tehnična in mentorska podpora za izdelavo osebnega predstavitvenega videa.

Razstava znanj  in Razstava znanj – Moja video podoba sta projekta, ki se izvaja v okviru Zavoda Bob; k sodelovanju pa vabimo vse zainteresirane mladinske in nevladne organizacije. Pišite nam na razstava.znanj@gmail.com.

Projekt delno financira Mestna občina Ljubljana (Mladinske aktivnosti 2011 in 2012).

Advertisements

One Response to O Razstavi znanj

  1. Pingback: Laura S | Razstava znanj

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s